North Holland Horse Trials

16 t/m 18 april 2021

CCI1* / CCI2*-S / CCI2*-L / CCI3*-S / CCI3*-L / CCIP2-L

Menu

Einduitslag 2021

CCI1*
1 -  GER Liv Elin GUNZENHÄUSER - Chanel 472
2 - GER Helena BOTTERMANN - Ashanti de la Ribiere
3 - GER Jule KRUEGER - D’Artagnan 216

CCI2*-S
1 -  GER Felix ETZEL - Promising Pete TSF
2 - GER Dirk SCHRADE - La Duma
3 - CHN Yingfeng BAO - Corona 94

CCI2*-L
1 -  NED Thierry VAN REINE - Classic Royetta
2 - FRA Alexandra VANDAMME - Calisca D
3 - BEL Senne VERVAECKE - Jeno

CCI3*-S
1 -  NED Tim LIPS - TMX Herby
2 - GER Dirk SCHRADE - Catelan
3 - GER Dirk SCHRADE - Casino 80

CCI3*-L
1 -  GER Calvin BÖCKMANN - Altair de la Cense
2 - BEL Jarno VERWIMP - Dabiola M
3 - BEL Nele REVYN - Nelson van Desta

CCI2P-L
1 -  NED Lila VAN RIJTHOVEN - Nemo 179
2 - NED Kato DE SMIDT - Orchid’s Tigersun
3 - BEL Lauren BLOMMAERT - Hoppenhof’s Canda Z

CCI2P-L Team Challenge
1 -  NED NETHERLANDS I
2 - NED NETHERLANDS II
3 - GER GERMANY I

Covid en Rhino info

De NHHT heeft haar uiterste best gedaan om een evenement te organiseren waarbij het dit jaar meer dan ooit, draait om de sport. Wij hopen dan ook dat alle deelnemers en andere aanwezigen hun eigen verantwoordelijkheid nemen en zich houden aan alle geldende regels.

Antwoorden op een aantal veel gestelde vragen:

Klik hier

Interview met bondscoach Marcelle de Kam

Het interview met de Nederlandse bondscoach van de Junioren en Young Riders, Marcelle de Kam.

Zou je jezelf even kort willen voorstellen?
“Marcelle de Kam, ik ben de bondscoach van de Nederlandse Junioren en Young Riders Eventing.”

In welke hoedanigheid ben je actief bij NHHT? Ruiter/Amazone en/of Coach/Trainer?
“Ik ben dit jaar actief bij NHHT als bondscoach. In de afgelopen jaren ben ik ook actief geweest als ruiter.”

Hoe start je het nieuwe 2021 seizoen goed? Door Corona is 2020 al een gebroken eventingseizoen geweest. Hoe bereid je jezelf of je pupillen op het nieuwe seizoen voor?
“We beginnen 2021 net zoals de afgelopen jaren middels kadertrainingen. Deze dressuur en spring trainingen houden we in Ermelo. Vanaf eind februari staan er ook weer cross trainingen op de planning.
Corona brengt veel onzekerheid maar we willen er klaar voor staan wanneer het seizoen begint. Dit jaar is de onzekerheid niet meer nieuw. Ik merk aan de ruiters dat ze er heel anders in staan dan vorig jaar. Iedereen gaat professioneel met de situatie om, ze trainen thuis hard door en gebruiken de trainingen om gemotiveerd thuis verder aan de slag te gaan. We hebben nu een aantal kadertrainingen achter de rug en ik ben positief verrast hoe de meeste paarden en ruiters ervoor staan. We kunnen allemaal niet wachten tot het seizoen weer van start gaat.”

Wat zorgt ervoor dat een evenement een succes gaat worden? Wat vind je belangrijk?
“Wij vinden vanzelfsprekend een mooie cross die fair gebouwd is en past in de opbouw van het seizoen het meest belangrijke. Daarnaast spelen bodem (cross, dressuur en springen) en entourage een grote rol. Verder is voor de ruiters erg belangrijk dat de zaken goed geregeld zijn; een duidelijke communicatie, een secretariaat dat makkelijk bereikbaar is, een klein beetje prijzengeld (ha ha), fijne stallen met voorzieningen voor de paarden, en een ruimte om te parkeren met de benodigde faciliteiten.”

Waarom starten bij NHHT in Oudkarspel?
“Omdat de afgelopen jaren is gebleken dat het een fijne wedstrijd is met een eerlijke cross, mooie hindernissen, een fijne en toegankelijke organisatie, super faciliteiten rondom het hele evenement, etc. Voor mij als bondscoach geeft het veel info in het begin van het seizoen om te kijken hoe de gevestigde ruiters het seizoen gestart zijn maar ook welke nieuwe junioren en Young Riders zich presenteren aan het front.
Daarnaast is het plezierig dat het een overzichtelijk terrein is waardoor we veel van de cross kunnen volgen. Dit zijn de redenen waarom we de afgelopen jaren Oudkarspel aanwijzen als 1e Observatie wedstrijd voor de Junioren en de YR. Dit betekent dat Oudkarspel meetelt in de keuze wie er straks in augustus opgenomen worden in het team richting het Europees Kampioenschap Eventing voor Junioren en YR.”

Hoe bereid je je voor op een evenement?
“Iedereen heeft zijn eigen manier/ plan. Maar in de basis traint men thuis met de eigen trainers, bezoekt men de kadertrainingen in Ermelo en rijdt men zoveel mogelijk oefendressuur/ oefenparcoursen en wat oefen crossen om zo toch enigszins in een ritme te komen. Daarnaast is iedereen in januari gestart met de fittesten en galoptrainingen om de paarden goed in conditie te krijgen voor de eerste wedstrijd.”

Wat zou je mee willen geven aan iemand die in Oudkarspel gaat starten? Specifieke kenmerken van deze wedstrijd?
“Ik vind het een prachtige wedstrijd, eerlijk gebouwd, goed geregeld en deze wedstrijd is daarom geschikt om een internationaal debuut te maken.”

Wie is de favoriet op de Olympische Spelen in Tokyo?
“Favoriet zal denk ik voor veel mensen Michael Jung zijn. Maar Tim Price, Ingrid Klimke en vele andere horen ook in dit rijtje thuis. Ik denk daarnaast ook echt dat wanneer Merel Blom en Tim Lips in vorm zijn, hoog kunnen eindigen. Zij hebben beiden fantastische paarden en doen de afgelopen jaren echt mee voor de prijzen.”

Wie is jouw grote voorbeeld? En wat zou je op jezelf willen toepassen?
“Ik ben fan van Ingrid Klimke vanwege haar bizarre veelzijdigheid in de paardensport. Maar ook de vlogs van Piggy French vind ik super om te zien, ze is eerlijk en laat haar kwatsbare kanten zien. Daarnaast heeft ze veel kennis en humor. Ze kan zaken in het juiste perspectief zetten. Ze blijft haar zelf waardoor de vlogs niet een soort promotiefilmpje worden.”

Als je wat zou mogen veranderen/verbeteren aan de eventing sport in zijn algemeen wat zou dit dan zijn?
“Ik zou graag willen zien dat we op nationaal niveau beter gebouwde crossen krijgen, waardoor ruiters en (jonge) paarden beter opgeleid kunnen worden.”

Heb je nog tips om een goede eventing ruiter te worden?
“Maak veel kilometers te paard, zodat je een technisch goed onderlegde ruiter wordt. Train hard, houd je ogen open en zorg dat je van iedereen wat wilt leren. Denk niet dat je er bent of dat je het wel weet, zodra je dat begint te denken houd je ontwikkeling op.
Tegenslagen horen erbij en maken je beter!
Werk aan je uithoudingsvermogen/ core-stability. Zorg dat je fit te paard zit!”

Vraagprogramma 2021 goedgekeurd

Het vraagprogramma voor 2021 is goedgekeurd door de FEI en dus is het nu ook mogelijk voor de internationale ruiters om zich in te schrijven voor de CCI2*-S, CCI2*-L, CCI3*-S, CCI3*-L en de CCIP2-L.

Meer informatie vind je op https://rechenstelle.de.
Wacht niet te lang, want vorig jaar zaten we vol! We hebben in april nog niet héél lang daglicht, dus er kunnen niet onbeperkte aantallen combinaties starten. Zorg dus dat je er op tijd bij bent!

Nations Cup
Dit jaar hebben we 3 Nations Cup rubrieken, namelijk in de CCI2*-L, CCI3*-L en de CCIP2-L. Een team bestaat uit drie of vier deelnemers. Voor de bepaling van de uitslag zullen enkel de drie beste resultaten per team tellen. Meer informatie in het FEI Vraagprogramma.

Dus daag je mede-ruiters uit en doe mee aan de Nations Cup!

Aftermovie North Holland Horse Trials 2019

Het is al weer meer dan een half jaar geleden sinds de vijfde editie van de North Hollands Horse Trials van start ging. In de After Movie van ons jubileum kan je het evenement nog eens herbeleven.

Wij krijgen alweer de kriebels voor de volgende editie van de North Hollands Horse Trials en hopen jullie ook daar allemaal weer te mogen verwelkomen.

Vlog Kristy Snepvangers

Tijdens de North Holland Horse Trials heeft Kristy Snepvangers een vlog gemaakt, over haar deelname met haar 2 paarden. Deze vlog delen we natuurlijk graag! Kristy dank voor het delen van deze leuke vlog.

Een negen voor jubileumeditie North Holland Horse Trials

OUDKARSPEL – ‘De organisatie en de tweehonderd vrijwilligers hebben weer een fantastisch evenement neergezet. Graag uw applaus daarvoor.’ Het zijn de woorden van de omroeper. Het applaus komt er en is ook meer dan terecht.

Als de Japanse Atsushi Negishi tijdens de laatste prijsuitreiking als winnaar van de CCI3*-L is gekroond neemt toernooileider Wim Schrama plaats om terug te blikken. ‘Vandaag is een lekkere en ontspannen dag. Het stond gewoon goed waardoor je echt kon genieten. Het is vooral puntjes op de I zetten, dat is echt een luxe probleem’, stelde Schrama.

Trots op teamprestatie
Afgelopen zondag had Schrama nog behoorlijk veel adrenaline, maar vooral ook trots op wat er voor de vijfde keer is neergezet. ‘Je kan als organisatie trots zijn dat je op alle gebieden mensen hebt lopen die zorgen voor kwaliteit en rust. Daardoor kan je zoiets neerzetten. Iedereen heeft zijn eigen onderdeel en dat gaat als een goede ketting in elkaar. Er zitten geen zwakke schakels in.’

Van poster bij een hindernis, de man van het secretariaat of de hindernisbouwers. Stuk voor stuk zijn het mensen die met veel passie en gedrevenheid te werk gaan. Met het gezamenlijke doel om de North Holland Horse Trials tot een succes te maken. In de eerdere vier edities lukte het en afgelopen weekend presteerden de organisatie en vrijwilligers het opnieuw. Vrachtwagens die vanuit alle windstreken komen worden hartelijk ontvangen en geholpen naar de juiste plek, deelnemers worden keurig van informatie voorzien en het publiek kan zorgeloos genieten.

Positief
Dat het succesvol is verlopen blijkt ook uit de reacties van de ruiters en het publiek. De ruiters loven de manier waarop het evenement georganiseerd is en het feit dat het hen aan niets ontbreekt, maar ook dat zij aangeven het volgende jaar weer zullen meedoen. Iets wat onder andere Tim Lips bewees door afgelopen weekend opnieuw deel te nemen. Het enthousiasme bij het publiek – dat veelvuldig meeleeft met de prestaties van de deelnemers – spreekt ook boekdelen. Het enthousiasme is er ook bij bondscoach Bettina Hoy, die voor de tweede keer aanwezig was bij het internationale paardenevenement. ‘Normaal heb ik door internationale toernooien bij de senioren geen tijd, maar dit is nu een mooie gelegenheid’, vertelde Hoy afgelopen zaterdag tijdens de Cross Country. ‘Ik kijk een klein beetje naar de junioren wat hun niveau is, want zij zijn de toekomstige senioren. Ik ervaar het evenement als zeer goed. Dus als ik tijd heb kom ik volgend jaar zeker.’ Ook de Duitse bond is te spreken over het evenement. Duitse bondscoaches adviseren hun ruiters om naar de NHHT te komen.

Eindcijfer
Puntjes op de i zetten, dat is van toepassing op de North Holland Horse Trials. Er is altijd ruimte voor verbetering. Zo merkte de organisatie vorig jaar dat de waterbak aangepast moest worden en kwam het deze editie met een flink vergrootte waterbak. ‘Dat was een geslaagde aanpassing’, beaamde Schrama. ‘Er was dit jaar, vooral op zaterdag, meer publiek dan in de voorgaande jaren en dat is natuurlijk ook belangrijk. Ik ben echt tevreden. Een 9 geef ik het wel.’

Einduitslag 2019

CCI3*-S
1 -  AUT Lea SIEGL - Fighting Line
2 - GER Nadine MARZAHL - Valentine 18
3 - GER Heike JAHNCKE - Mighty Spring JRA

CCIP2-L
1 -  GER Sophia RÖSSEL - Camillo WE
2 - GER Jule KRUEGER - Golden Grove Simon
3 - NED Michelle SWINKELS - Snow

Team Challenge CCIP2-L
1 -  GER Team Germany I
2 - NED Team Netherlands
3 - EUR Team Europe

CCI2*-L
1 -  GER Felix ETZEL - Polartanz
2 - GER Joelle Celina SELENKOWITSCH - Akeby’s zum Glueck
3 - GER Ben Philipp KNAAK - Cocolares

CCI3*-L
1 -  JPN Atsushi NEGISHI - Ventura de la Chaule JRA
2 - IND Fouaad MIRZA - Seigneur Medicott
3 - GER Lara SCHAPMANN - Quinzi Royal

Geslaagde finaledag North Holland Horse Trials

OUDKARSPEL – Na de dressuur en Cross Country stond afgelopen zondag het onderdeel springen op het programma. Het was het slotstuk van de vijfde editie van de North Holland Horse Trials. Een geslaagde editie.

Waar op de zaterdag de M-Nationaal en CCI3*-S werden afgerond vielen vandaag de beslissingen in de drie andere categorieën waardoor een spannende kon worden verwacht. Die verwachting werd ook zeker waar gemaakt tijdens de derde en laatste dag van de North Holland Horse Trials.

Buitenlanders zegevieren
De North Holland Horse Trials kende veel buitenlands succes. Zo was het zaterdag de Oosterijkse Lea Siegl die de CCI3-S wist te winnen. Tijdens de laatste dag konden bij de CCIP2-L en CCI2*-L de Duitse vlag worden gehesen tijdens de prijsuitreiking. Sophia Rössel won bij de pony’s, gevolgd door landgenoot Jule Krueger. De top drie werd in deze categorie gecomplementeerd met de Nederlandse Michelle Swinkels.

Felix Etzel eindigde bij de CCI2*-L bovenaan het eindklassement. Na de dressuur en de Cross Country ging de Duitser al aan de leiding en wist deze door een foutloze uitvoering van het springonderdeel ook te behouden. Zo hield hij landgenoten Joelle Celina Selenkowitsch en Ben Philipp Knaak, die eveneens foutloos waren bij het springen, voor zich. Kristy Snepvangers eindigde op de zesde plek als hoogste Nederlander.

De prestaties in de springtuin leverde veel enthousiasme op bij het publiek, dat ook vandaag weer meeleefde met de deelnemers en de vele foutloze wedstrijden ook terecht beloonden met een daverend applaus. Het werkte duidelijk sfeerverhogend.

Japanse winst
De jubileumeditie was niet alleen voor de Europese ruiters een succes. Bij de CCI3*-L was het de Japanner Atsushi Negishi die won en Fouaad Mirza uit India de tweede plek bemachtigde. Voor beiden een keurige prestatie waarmee het tevreden huiswaarts kan. De Duitse Lara Schapmann had een matige dressuur, maar wist uiteindelijk te klimmen naar een verdienstelijke derde plek.

De vijfde editie kan dan ook als een geslaagde editie de boeken in. Grote problemen waren er niet en over het weer viel al helemaal niets te klagen. Dat toeschouwers ook in grote getale op de North Holland Horse Trials waren afgekomen geeft vertrouwen richting volgend jaar. Maar eerst kan de organisatie gaan genieten van weer een succes.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Alles ligt nog open na tweede dag North Holland Horse Trials

OUDKARSPEL – Na de tweede dag van de North Holland Horse Trials zit de spanning nog volop in het toernooi. De CCI3*-S en M-Nationaal werden tijdens de geslaagde tweede dag afgesloten, maar verder ligt alles nog open.

Traditiegetrouw begon de North Holland Horse Trials op de vrijdag met de dressuur, één van de drie onderdelen die op het programma staat van het internationale evenement. Later dit weekend volgen de Cross Country (zaterdag) en het springen (zaterdag en zondag). Hoewel de Cross Country als hoogtepunt wordt gezien is de dressuur gezien de publieke belangstelling zeker een toegevoegde waarde. Voor de kantine van Manege Beukers keken de toeschouwers in het zonnetje naar de verrichtingen in de paardenbak.


Vele mensen waren afgekomen op de tweede dag van de North Holland Horse Trials, die doorgaans als mooiste wordt gezien. Met de Cross Country is er natuurlijk ook het nodige spektakel. Het zomerse weer speelde ook zeker een rol in de grote opkomst. ‘Gister was het ook al drukker dan we gewend zijn. Vandaag was er al heel vroeg heel veel publiek. Dat vond ik wel heel leuk’, stelde een opgetogen Ronald Beukers. Waar het normaliter in de middag drukker werd waren de tribunes ditmaal al rond 10.00 uur goed gevuld. ‘Ik schat zo’n 2500 tot 3000 man. Vandaag was het zeker twee keer zoveel als we gewend zijn. Het weer speelt zeker mee, maar je ziet ook steeds meer borden langs de weg.’


Net zoals op vrijdag werd er afgelopen zaterdag genoeg om de wedstrijd heen georganiseerd. Ook voor de kinderen die de door de paashaas verstopte gouden paaseieren moesten zoeken om zo een gratis les te kunnen winnen. Lang had de jongste jeugd hier niet voor nodig.


Lea Siegl
Tijdens dag 2 van de North Holland Horse Trials bleken de Duitse deelnemers zoals verwacht erg succesvol. In de CCI3*-S eindigden zeven Duitsers bij de eerste acht, maar het was Lea Siegl uit Oostenrijk die de eerste plek in het eindklassement pakte. Nadine Marzahl en Heike Jahncke complementeerde de top drie.

De toeschouwers die langs het parcours stonden zagen voldoende mooie races. Ook Nederlander Tim Lips kon tevreden terugkijken. Nadat hij na de dressuur elfde stond klom hij dankzij een geslaagde Cross Country (nul fouten) naar de vierde plek, met de lijstaanvoerder Atushi Negishi nog in het vizier.

Twee rubrieken in de M-Klasse zorgden eveneens voor lachende gezichten. In de A-Rubriek werd Britt van Rijsewijk eerste, terwijl Roel Zonneveld in de B-Rubriek op de eerste plaats eindigde.

Enthousiasme
Dat het internationale paardenevenement inmiddels aardig naam heeft gemaakt bleek ook wel uit het bezoek van bondscoach Bettina Hoy. Net zoals drie jaar geleden was zij toeschouwer. ‘Normaal heb ik door internationale toernooien bij de senioren geen tijd, maar dit is nu een mooie gelegenheid’, vertelde Hoy. Wat het evenement kwalitatief sterk maakt? ‘Het belangrijkste is een goede crossbouwer en dat hebben ze. Het moet niet te moeilijk zijn, dat is belangrijkste in deze tijd van het seizoen.’

De North Holland Horse Trials is voor Hoy, die enkele jaren geleden ook al eens aanwezig was, dan ook voor herhaling vatbaar. ‘Ik kijk een klein beetje naar de junioren wat hun niveau is, want zij zijn de toekomstige senioren. Ik ervaar het evenement als zeer goed. Dus als ik tijd heb kom ik volgend jaar zeker.’

Livestream

Volg hier de livestream van de Cross-Country.

Follow here the Cross-Country live stream.

Folgen Sie hier dem Cross-Country Livestream.

Livestream

Vooral genieten tijdens North Holland Horse Trials

OUDKARSPEL – Afgelopen vrijdag is de vijfde editie van de North Holland Horse Trials van start gegaan. Ook ditmaal was het weer goed vertoeven tijdens de eerste van de in totaal drie dagen dat het evenement zal duren.

Traditiegetrouw begon de North Holland Horse Trials op de vrijdag met de dressuur, één van de drie onderdelen die op het programma staat van het internationale evenement. Later dit weekend volgen de Cross Country (zaterdag) en het springen (zaterdag en zondag). Hoewel de Cross Country als hoogtepunt wordt gezien is de dressuur gezien de publieke belangstelling zeker een toegevoegde waarde. Voor de kantine van Manege Beukers keken de toeschouwers in het zonnetje naar de verrichtingen in de paardenbak.

 

Groei
Voor de organisatie was de eerste dag van de NHHT er één waar maanden naar is toegeleefd. Met het bouwen van hindernissen, regelen van vrijwilligers en EHBO en vele andere voorbereidingen zijn er al de nodige uren in gestoken. Afgelopen vrijdag en de twee dagen die nog volgen worden hier de vruchten van geplukt. Bijvoorbeeld bij de stands. Als nevendoelstelling aan het organiseren van de wedstrijd, wil de NHHT het evenement inzetten om de agrarische en innovatieve sector rond Alkmaar te promoten. Dit doet de organisatie onder andere door middel van een Country Fair waar ondernemers hun producten en diensten aan het publiek kunnen presenteren. Waren er vorig jaar nog 8 stands, zijn dat er nu al 27. Het laat de groei van de eventing wedstrijd zien.

 

Deelnemersveld
Ook het deelnemersveld zorgt voor enthousiasme bij de organisatie, die in vergelijking met vorig jaar nog meer Duitse ruiters mogen verwelkom. Ook hebben meerdere ruiters uit Groot-Brittannië de North Holland Horse Trials zich aangemeld. Juist dat laatste zorgt voor een grote glimlach, aangezien het een groot land is in de paardensport. In totaal doen er ruiters uit twaalf verschillende landen mee.

 

Steun
De North Holland Horse Trials kan tijdens deze jubileumeditie ook rekenen op de steun vanuit de gemeente, die het evenement een warm hart toedraagt en de vergrootte waterbak mede mogelijk maakt. Op de zaterdag zullen zij ook aanwezig zijn tijdens de Cross Country, het onderdeel waar ook nu weer de meeste toeschouwers worden verwacht. Met maar liefst 28 hindernissen, verspreid over de manege en het recreatiegebied Geestmerambacht is het immers een spectaculair onderdeel van het evenement. Met de fijne weersvooruitzichten lijkt niets een geslaagd evenement in de weg te staan en dus is en blijft het genieten aan de Wagenweg 12 in Oudkarspel.

Laatste update programma

Er is een geupdate versie van het programma beschikbaar. Klik hier voor het programma.

Primeur ACSI eventing-team bij NHHT!

ACSI is al twintig jaar lang bekend als sponsor van eventingamazone Alice Naber-Lozeman. Naast de Olympisch amazone maken nu ook Janneke Boonzaaijer en Thierry van Reine deel uit van het team en daarmee is het tweede commerciële Nederlands eventing-team een feit. Alice en Thierry zullen tijdens in Oudkarspel hun opwachting maken in CCI3*-S en Janneke start nationaal M. Wij zijn ongelofelijk trots dat dit team voor het eerst in de ACSI-kleuren aan start komt op de North Holland Horse Trials. Team ACSI: héél veel succes met jullie eerste wedstrijd!

Het is een feestje om vrijwilliger te zijn

OUDKARSPEL – Komende vrijdag begint de vijfde editie van de North Holland Horse Trials. De organisatie kan al vanaf het begin rekenen op ruim tweehonderd vrijwilligers. Ze komen zelfs uit Heiloo, zoals de familie Van Sante.

Jaap, Thea en hun zoon Nick van Sante nemen plaats in de kantine van Manege Beukers. Het is een plek waar ze dagelijks te vinden zijn aangezien 1 van hun paarden hier is gestald. ‘Ik heb hier een proefles gedaan en het paste gewoon goed. Inmiddels rij ik al twaalf jaar op zaterdag. En sinds ik hier een vast manegepaard heb ben ik nog meer betrokken geraakt’, zegt Nick.

Betrokken
Nick en zijn ouders kunnen zeker betrokken vrijwilligers worden genoemd. Bij meerdere evenementen zijn ze bereid te helpen en al vanaf de eerste editie zijn ze ook actief tijdens de North Holland Horse Trials. Jaap en Thea zijn actief als hindernisposters. ‘Ik samen met een vriendin bij onze camper die vlakbij een hindernis staat aldus Thea. Haar man Jaap vervult op de zaterdag dezelfde rol en bouwt daarnaast samen met andere vrijwilligers de hindernissen. Nick heeft een heel andere functie. Als student cybersecurity op de Hogeschool van Amsterdam houdt hij zich bezig met de livestream, die dit jaar via clipmyhorse.tv te zien zal zijn.

Schakel
De vrijwilligerstaken van het drietal zijn dan wel verschillend maar het enthousiasme is hetzelfde. ‘Het is een supergaaf evenement. We gaan al heel lang naar de Military Boekelo waar je heel Nederland voor moet doorkruisen. Het is gaaf om te zien, maar het is fantastisch als je in Noord-Holland een evenement op de kaart kan zetten waar internationale ruiters op afkomen. Het is heel bijzonder als je daar een klein schakeltje in bent, vervolgt Thea. ‘Ik vind alles leuk om te doen. Het is een toegankelijk evenement. Ook voor de lokale M-ruiter is het interessant om in zo’n sfeer en op zo’n terrein op dit niveau te mogen rijden’, vult Nick aan.

Spanning
‘Het is best wel spectaculair’, zegt Jaap over de North Holland Horse Trials. Het is een evenement dat de potentie heeft om, op termijn, voor velen als een jaarlijks uitje te worden gezien. Ook is het een evenement dat de nodige spanning oplevert bij Jaap op de dag van de cross wanneer de eerste ruiter van start gaat. Als dat maar goed gaat, klopt het allemaal? Het is dan ook euforie als de eerste tien combinaties goed rond komen. Dan is die adrenaline wel weer gezakt.’

Gigantische vakantiedag
Spanning of niet: Het is vooral genieten tijdens de North Holland Horse Trials. ‘Ik ervaar het als een mooie vakantiedag. Alles is fantastisch geregeld voor de vrijwilligers. Iedereen wordt goed verzorgd zelfs bij de eerste editie toen het ontzettend regende. Toen vond Thea het fantastisch en gaaf”. ‘Het event is voor ons geslaagd als de ruiters met een glimlach rondrijden en tevreden naar huis gaan’, zegt Nick. Wanneer denkt hij zelf aan de start van de North Holland Horse Trials te staan? ‘Haha, ik denk dat het nog wel ver ligt. Het zit wel een beetje in de vingers maar dan zal ik moeten blijven sparen voor een eigen paard en samen goed trainen om een eventing combinatie op nationaal niveau te worden. Maar dit jaar ga ik volop genieten als een van de vrijwilligers van de North Holland Horse Trials’

Noor Kuilboer: Deelname is een droom die uitkomt

OUDKARSPEL – Na vier keer als vrijwilliger bij de North Holland Horse Trials betrokken te zijn is Noor Kuilboer tijdens de vijfde editie één van de deelnemers. Voor de achttienjarige is het haar eerste internationale wedstrijd met haar paard Flo-Jo.

Met haar ouders die een pension stal hebben groeide Noor Kuilboer van kleins af aan op met paarden. Dat ze zelf ook wedstrijden ging rijden was dan ook geen verrassing. Sinds enkele jaren doet ze dat samen met Flo-Jo, haar achtjarige merrie. Samen met Flo-Jo werkt de Heerhugowaardse toe naar de North Holland Horse Trials.


Voor jou is het je eerste deelname aan de North Holland Horse Trials. Hoe ben je bekend geraakt met dit evenement?
‘Bij de eerste keer had ik eigenlijk nog niets met eventing. Toen kwam ik even kijken omdat ik dichtbij woon. Dat vond ik zo gaaf. Ik zag Alice Naber Lozeman rijden en later voor mijn verjaardag kreeg ik toen een les van haar. Zo gaaf. Daar begon ik met eventing.

Enkele jaren geleden, toen het werd afgelast, had ik mijn pony klaar om mee te doen en had ik er naar toegewerkt en ingeschreven. Ik baalde er van dat het toen werd afgelast omdat ik er van droomde om mee te doen. Omdat het dichtbij is en internationaal.’


Wat heb je zelf al bereikt in de paardensport?
Met Flo-Jo heb ik vorig seizoen een heel goed seizoen gedraaid op de nationale wedstrijden. We zijn vierde geworden in de eindstand van de KNHS Eventing Cup. Bij alle wedstrijden heb ik in de top meegedraaid. Drie jaar geleden reed ik met mijn pony wel internationaal en toen heb ik ook in Duitsland gereden. Ook doe ik een paardenopleiding en loop ik stage bij Jan Greve in Haaksbergen. Hij verzorgt in samenwerking met de KWPN een lezing tijdens North Holland Horse Trials.’


Wat maakt dit evenement zo speciaal?
‘Ten eerste is het een thuiswedstrijd. We kennen mensen van de organisatie, veel familie en bekenden komen kijken en we komen zo vaak bij Manege Beukers. Daarnaast is de paardensport in Noord-Holland niet zo groot en Manege Beukers probeert het zo te laten groeien. Dat vind ik heel mooi.’


Waarom zouden mensen naar dit evenement moeten gaan?
‘Het is een spectaculaire sport om te bekijken. Er zijn drie onderdelen dus het is een hele veelzijdige sport. De Cross Country is het mooiste om te kijken. Mijn vader heeft bijvoorbeeld niet veel met paarden, maar vindt wel leuk om mee te gaan. Je ziet het meerdaagse evenement ieder jaar groeien. Dat is heel mooi en dat moet ook. Daarnaast is het heel overzichtelijk in Oudkarspel. Je kan alles zien en het is mooi buiten in de natuur. Dat maakt het zo spectaculair.’


Heb je voor jezelf nog een doel tijdens de North Holland Horse Trials?
‘Het doel is om foutloos over de finish te komen. En bovenin meedraaien zou leuk zijn, maar eerst eens lekker rijden. Er doen hele grote namen mee en het is mijn eerste internationale wedstrijd. Als ik over de finish kom dan mag ik heel tevreden zijn. Mijn paard heeft nog niet veel ervaring, maar hij voelt goed aan en is fit. Het is vooral genieten om dit mee te maken.’


Hoe speciaal is dit voor jou?
‘Ik ben tijdens de vier edities hiervoor vrijwilliger geweest. Nu kan ik zelf meerijden. Je kent de mensen die in het publiek staan dus het is voor mij een thuiswedstrijd. Het was een droom om hier naar toe te werken. Die droom komt nu uit. Als ik over de finish kom dan ben ik tevreden.’


foto: EventingPhoto

North Holland Horse Trials uniek evenement in de regio

OUDKARSPEL – Vanaf 19 april is Manege Beukers drie dagen lang het decor voor de North Holland Horse Trials. Het internationale evenement is voor het vijfde jaar de start van het Eventingseizoen.

Medio april komen ruiters vanuit verschillende landen met hun paarden naar Oudkarspel om deel te nemen aan de North Holland Horse Trials. Het is het begin van een nieuw Eventingseizoen. ‘Daar onderscheiden wij ons in. Wij willen ons profileren als goede start van het seizoen. Dit evenement is goed voor ervaren en jonge paarden’, zegt Wim Schrama. Ook tijdens de komende editie zullen deelnemers uit landen als Duitsland, Japan en Noorwegen hun opwachting maken. Het tekent de internationale allure. De belangstelling vanuit andere landen is immers groot. Zo heeft de organisatie het evenement vanaf het eerste jaar op de kaart gezet in Duitsland. ‘Ze vinden het een fijne wedstrijd. Dat heeft te maken met het mooie en open terrein. Ook qua organisatie, punten als de parkeerplaats, camping, catering en stallencomplex liggen centraal. Dat ervaren ze als fijn en plezierig.’


Gemoedelijk
Wat ook voor tevredenheid zorgt bij de ruiters is de gemoedelijkheid die de organisatie uitstraalt. ‘We proberen als organisatie tegen de ruiters aan te staan. Zo staan we open voor suggesties. Als ze mij vragen of wij bij de planning rekening kunnen houden met het tijdschema en volgorde van rubrieken dan staan we daar voor open. Nu beginnen we de cross country met de laagste klasse en is de hoogste klasse op prime time’, legt de voorzitter uit. Dat laatste is ook voor het publiek het mooiste aangezien het hoogtepunt op een perfect moment op de dag is. ‘We vinden het ook leuk om zo te werken. We hebben veel wedstrijden georganiseerd en het zit in onze aard om er bij betrokken te zijn, om het zo goed mogelijk te doen en dat over te dragen aan de vrijwilligers.’


Enthousiasme
Als voorzitter van de North Holland Horse Trials is Wim Schrama nauw betrokken bij het evenement. Hij steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. ‘Hier kan je het ruiken, zien en proeven. Hier kan je de topsport van dichtbij aanschouwen. Als je het op televisie ziet dan zie je niet hoe moeilijk het in werkelijkheid is. Hier kan dat wel.’

Voor de Gemeente Langedijk is het dan ook een bijzonder evenement. Ook voor mensen uit de buurt. ‘Ze kunnen zien hoe hun eigen recreatieschap Geestmerambacht wordt gebruikt voor zo’n sportevenement. Dat je er kan wandelen en tegelijk getuige kan zijn van topsport. Je kan dus dubbel genieten. Je hoeft geen kenner te zijn om de kwaliteiten te kunnen zien, vervolgt Schrama. ‘Het is mooi om te ervaren dat het een sport is van internationale allure. Topprestaties worden verricht in een mooi recreatieschap. Dichterbij komt het niet.’

Wilfried Thiebes nieuwe crossbouwer North Holland Horse Trials

OUDKARSPEL – Wilfried Thiebes is de nieuwe crossbouwer van de North Holland Horse Trials. Het zorgt voor een zeer tevreden organisatie. Met Thiebes heeft het immers een zeer ervaren kracht binnengehaald.

Nadat de Zwitserse Peter Hasenbühler na vorig jaar afscheid nam als crossbouwer moest de organisatie op zoek naar een vervanger. Wij zijn zeer verheugd dat de uit Duitsland afkomstige Wilfried Thiebes de komende editie onze cross-country wil ontwerpen. ‘Wij denken dat Wilfried dezelfde filosofie heeft als ons. We willen op dezelfde manier een event neerzetten’, geven Ronald Beukers als gastheer en Wim Schrama als Event Director van de NHHT eensgezind hun mening.

 

Ervaring
Naast dezelfde filosofie als de organisatie beschikt Thiebes ook over behoorlijk wat ervaring. Al sinds 1992 is de Duitser actief als crossbouwer. Bij ongeveer vijftien evenementen per jaar bouwt hij het parcours. Dit jaar vervult hij die taak bij de North Holland Horse Trials. In februari bracht Thiebes al een bezoek aan Manege Beukers, de locatie waar het evenement wordt georganiseerd.

 

Aanpassingen
Met een nieuwe crossbouwer komt er ook iemand met nieuwe ideeën. Eentonig zal het dus nooit worden op de manege in Oudkarspel. Voor de komende editie is vijftien procent van de hindernissen nieuw en zijn er ook de nodige hindernissen die worden aangepast, al zijn dit in veel gevallen enkel papier technische aanpassingen. Zo is de finish nu op een andere plaats. Vorig jaar eindigden de paarden en hun ruiters tussen de toeschouwers, nu kunnen zij op een rustigere plek afkoelen. Bij de waterbak waren vorig jaar enkele lastige situaties omdat deelnemers elkaar in het water kruisten. Om dat nu te voorkomen is deze hindernis groter en overzichtelijker gemaakt. In totaal leggen de deelnemers een parcours van zo’n 35 tot 40 hindernissen af. ‘De bouw daar van begint drie weken voor aanvang van het evenement.’

 

Veiligheid
Met al die hindernissen is het belangrijk om het veilig te houden. Iets wat bij de organisatie, en dus ook bij Thiebes, voorop staat. ‘We hebben nu een internationaal veiligheidssysteem dat uit Zweden komt.’ De veiligheid komt ook naar voren als Thiebes een favoriete hindernis kiest. ‘De hindernis met een hegje bovenop het hoogtepunt van de sprong. Voor de paarden lijkt de hindernis optisch hoog, maar ze springen door de heg waardoor het niet zo hoog is en ze dus goed neerkomen. Daar heb je veiligheid en spektakel bij elkaar.’ Verder kan het hem niet snel genoeg beginnen. ‘Wanneer het start gaat mijn hart sneller kloppen.’

North Holland Horse Trials ieder jaar weer beter

OUDKARSPEL – Manege Beukers maakt zich op voor de komende editie van de North Holland Horse Trials. Na maanden voorbereiding is de manege voor de vijfde keer het decor van het internationale event.

Als op 19 april het evenement van start gaat, heeft de organisatie er maanden voorbereiding opzitten. Al op 1 augustus begint voor Ronald Beukers, eigenaar van Manege Beukers, de aanloop naar het evenement. Prioriteit is dan het vinden van sponsoren. Medio november is er een begin gemaakt met het opknappen van hindernissen. Of het na al de vorige edities minder tijd in beslag neemt? ‘Je krijgt wel routine, maar het vinden van sponsoren blijft het moeilijkste. In het begin ben je er evengoed al vier à vijf uur per week mee bezig’, zegt Beukers. Ook het organisatie comité heeft er bij aanvang van het evenement al maanden van voorbereiding opzitten.

 

Effect
Het zijn uren die Beukers er maar wat graag in steekt. Een soepel verlopen evenement is immers het bewijs dat alle voorbereidingen effect hebben. Het levert een tevreden organisatie op, maar al snel ziet men waar er weer dingen beter kunnen. ‘Een verbetering is de waterbak. Die is nu breder. Daarnaast hebben we de finish aangepast. Vorig jaar vonden twee officials het finish terrein te krap. Nu hebben we een afgesloten finish op een andere plek.’ Het benadrukt maar weer eens dat de focus op de paarden en ruiters ligt. ‘Het is voor hun een mooie start van het seizoen.’

 

Publieke belangstelling
De voorbereiding zorgt ervoor dat de deelnemers drie dagen al hun focus op de wedstrijd kunnen houden. Alle faciliteiten zijn geregeld, waar de ruiters al vanaf het begin zeer over te spreken zijn. Toch blijft er in de ogen van Ronald Beukers een groot verbeterpunt. ‘De eventing sport is niet bekend bij het gewone publiek. In Noord-Holland zijn de meeste evenementen, maar het minste publiek’, aldus één van de drijvende kracht achter het evenement. Terwijl er met 28 hindernissen en in totaal 35 tot 40 sprongen voldoende te zien is tijdens de North Holland Horse Trials. ‘Het zou mooi zijn als we op een gegeven moment vijfduizend man publiek hebben.’

 

Stijgende lijn
Dat er op meer publiek wordt gehoopt neemt niet weg dat er vooral tevredenheid is. Bijvoorbeeld over het aantal deelnemers. ‘Vorig jaar zaten we nog dat we hoopten dat er in ieder geval zestig deelnemers zouden zijn. Nu hebben we al 140 aanmeldingen. En we hebben nog niet eerder ruiters uit Noorwegen gehad, nu hebben we al vijf Noren’, vervolgt Beukers. ‘Je ziet ook dat onze website door vijftien à twintig landen wordt bekeken. We hebben internationale allure. Je ziet dat we op de goede weg zijn.

Leuke kindermiddag tijdens de cross!

Tijdens de vijfde editie van de North Holland Horse Trials is ook aan de kinderen gedacht, wij hebben namelijk een kinderprogramma toegevoegd!
Klik op de link voor meer info.

Aftermovie North Holland Horse Trials 2018

Heb je de aftermovie van de North Holland Horse trials 2018 al gezien?

Klik hier voor de aftermovie

Einduitslag 2018

CCI1*
1 -  GER Anna Lena SCHAAF - Fairytale 39
2 - GER Melina RYTIR - Fairy Tale CR
3 - JPN Atsushi NEGISHI - Ventura de la Chaule JRA

CIC2*
1 -  NED Tim LIPS - Bayro
2 - BEL Giel VANHOUCHE - Azrael
3 - NED Stephan HAZELEGER - Dupon

CCI2*
1 -  JPN Kenki SATO - Shanaclough Contadora
2 - FRA Yoan FERRE - Spartacus de Pehurie
3 - GER Emma BRÜSSAU - Dark Desire GS

CCIP2*
1 -  GER Helena BOTTERMANN - Nibelungenstern NRW
2 - GER Marie SCHREIBER - Cool Man 38
3 - GER Maxima HOMOLA - Nutcracker 4

Trots op ons nieuwe secretariaat!!

2018 is begonnen en de nieuwe editie van de NHHT komt steeds dichterbij. Dit jaar kunnen ruiters, vrijwilligers, sponsors en pers heel gemakkelijk op één centraal punt terecht met al hun vragen of verzoeken om hulp. Mocht je nu al vragen hebben? Dan staan (vlnr) Lieneke Schipper, Jaqueline Heijdens, Melanie Wagenaar en Sander van den Hoff voor je klaar. Trots op ons nieuwe secretariaat!!

Eerste NHHT Business Club, bent u er bij?

Vanaf deze week is de ticketverkoop voor de NHHT Business Club van start gegaan. Tijdens de cross wordt een gezellige netwerkborrel georganiseerd voor onze sponsoren en vrienden in een schitterende glazen tent, met uitzicht op de waterbak. Voor €150 kunt u met twee personen genieten van een heerlijke wijnproeverij door Wijndomein De Koen & steunt u de North Holland Horse Trials. Voor meer informatie, bel Jan Bouwes op 06 389 42 125.

Inspiratie opgedaan bij Les 4 Etoiles de Pau

De NHHT Technical Crew was afgelopen weekend in Zuid Frankrijk aanwezig bij de viersterren wedstrijd van Les 4 Etoiles de Pau. Ze hebben daar de spectaculaire cross country en het terrein uitgebreid bekeken om ervaring en kennis op te doen die ze tijdens de North Holland Horse Trials kunnen inzetten. Wat dit gaat opleveren kunt u in april 2018 komen bekijken!

Oudkarspel primeur KNHS Schaap en Citroen Cup

Oudkarspel primeur KNHS Schaap en Citroen Cup

Afgelopen weekend is in Oudkarspel de eerste wedstrijd van de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup verreden. Met een overwinning in de klasse CIC2* deed Alice Naber-Lozeman met ACSI Peter Parker de beste zaken. De KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup is een competitie die verreden wordt over alle internationale eventingwedstrijden op één, twee en drie sterren niveau in Nederland. Een goede klassering in een drie sterren wedstrijd levert daarbij meer punten op dan een zelfde klassering in een één ster wedstrijd.

KNHS

Burgemeester Langedijk over 3e editie NHHT

Eventing is al de ultieme uitdaging in de paardentopsport; voor mens en dier. De derde North Holland Horse Trials bij Manege Beukers is met 200 inschrijvingen – en daarmee volgeboekt – als uitdaging niet minder ultiem. Het worden spannende dagen voor alle betrokkenen. Maar als ik de verzamelde knowhow op alle gebieden, het mooie Geestmerambachtgebied en de ondernemingszin van Ronald Beukers zie, dan is vertrouwen op een geslaagd topsportevenement in Oudkarspel zeker gerechtvaardigd.

Een geweldige partner voor het secretariaat

Ons secretariaat heeft een eigen geweldige partner gekregen omdat er achter de schermen ook veel werk verzet wordt en dit voor een kleine printer echt te veel is.
Met deze printer van Xtandit kunnen wij professioneel werken.
De protocollen, de startlijsten, alle deelnemersinformatie en andere documenten worden nu met de Phaser 7100 afgedrukt.
Door deze gift van Xtandit kunnen wij jaren vooruit met deze snelle en efficiënte printer.

Beschermheer North Holland Horse Trials

Tot onze trots mag de North Holland Horse Trials in 2016 een waardevolle aanvulling aan haar organisatieteam verwelkomen. Burgemeester Hans Cornelisse van de Gemeente Langedijk heeft toegezegd de rol van Beschermheer op zich te willen nemen!
Burgemeester Hans Cornelisse: "De ambitie van Ronald Beukers spreekt mij aan.... Verder vind ik de uitstraling van de paardensport positief en zonder meer passen bij het gebied rond de manege. Evenementen zorgen voor ontmoetingen tussen mensen en dat is, naast het sportbelang, ook van breder belang."
De Burgemeester zal meedenken met het bestuur van de organisatie en hen met raad en daad terzijde staan. Ook zal hij op de wedstrijddagen ceremoniële taken, zoals de grote prijsuitreiking met vlaggenceremonie op zich nemen.

Freya Füllgraebe - Oje Oje

Cross Country CIC** 2015 einduitslag

1 - Freya Füllgraebe (GER)
Oje Oje
2 - Tim Lips (NED)
Bayro
3 - Alice Naber-Lozeman (NED)
ACSI Peter Parker

Cross Country CIC* 2015 einduitslag

1 - Dirk Schrade (GER)
Arina M
2 - Julia Mestern (GER)
Grand Prix IWest
3 - Alice Naber-Lozeman (NED)
Coral Estate ZamZam

Emma Brussau - Rocky

Cross Country CCIP** 2015 einduitslag

1 - Emma Brüssau (GER)
Rocky 536
2 - Calvin Böckmann (GER)
Askaban B
3 - Anja Schöniger (GER)
Charlie 192

Johanna Pohjonen NHHT 2015

Scandinavian Eventing NHHT 2015

Johanna Pohjonen NHHT 2015

SGW Online Oudkarspel 2015

North Holland Horse Trials 2015

http://sgw-online.com/2015/02/north-holland-horse-trials-2015/

Equnews Eerste editie North Holland Horse Trials een succes 2014

Bron: equnews.nl/eventing-zu/eerste-editie-north-holland-horsetrials-een-succes/

Horses Tim Lips tweede en derde in Oudkarspel 2014

Bron: www.horses.nl/sport/tim-lips-tweede-en-derde-oudkarspel/

SGW online Ponys kregen pittige cross te rijden in Oudkarspel 2014

Bron: sgw-online.com/2014/04/ponys-kregen-pittige-cross-te-rijden-in-oudkarspel/

SGW online Alice Naber aan de leiding in CIC* 2014

Bron: sgw-online.com/2014/04/alice-naber-lozeman-aan-de-leiding-in-de-cic/

SGW online Oudkarspel klaar voor eerste internationale wedstrijd 2014

Oudkarspel is er klaar voor!

Bron: www.sgw-online.com

Equnews 2014

Nederland heeft er een nieuwe internationale eventing wedstrijd bij.

Bron: www.equnews.nl